JumpYard stärker styrelsen för att ytterligare accelerera expansionstakten. Kenneth Bengtsson tar över som ny styrelseordförande och Jan Amethier väljs in som ordinarie styrelsemedlem

2021 var ett mycket framgångsrikt år för JumpYard. Fyra nya anläggningar lanserades, varav tre i Sverige (Skövde, Kristianstad och Örebro) samt en i Lissabon. Bolagets internationella tillväxt har fortsatt under 2022 med öppning av en ny anläggning i Barcelona och en i Oslo. Intäkterna ökade med 100 % under 2021 och bolaget har idag 15 lönsamma anläggningar i Sverige, Norge, Danmark, Spanien respektive Portugal. Bolaget bedömer att möjligheterna på marknaden är stora, såväl nationellt som internationellt, och att den höga tillväxttakten kommer att kunna bibehållas på lång sikt.

För att tillvarata dessa möjligheter och ytterligare öka expansionstakten stärker JumpYard nu styrelsen genom att Kenneth Bengtsson tar över som ny styrelseordförande och Jan Amethier väljs in som ordinarie styrelsemedlem.

Kenneth Bengtsson kommer från en karriär som VD och koncernchef för ICA Gruppen och är idag styrelseordförande i Envirotainer, Mio, Lyko, Clas Ohlson och World Childhood Foundation. Han har tidigare varit styrelseordförande för bland annat Svenskt Näringsliv, Systembolaget och Diaverum.

”Att kliva in i JumpYard som styrelseordförande med möjlighet att vidareutveckla företagets höga ambitioner är inspirerande. Företagets inkluderande kultur och den breda mixen av hälsa och nöje är grunden för fortsatt framgång. Jag ser fram emot att arbeta med JumpYards expansion och att utveckla dess verksamhet”, kommenterar Kenneth Bengtsson.

Jan Amethier har lång erfarenhet inom finansbranschen och är idag styrelseordförande för Cinder Invest som är en av JumpYards största ägare. Tidigare erfarenhet innefattar ledande befattningar i företag såsom SEB, Handelsbanken och JP Morgan. Jan kliver in som ordinarie styrelsemedlem och tillför värdefull erfarenhet för en snabbväxande organisation som JumpYard.

”Cinder Invest fick möjligheten att investera i JumpYard under början av 2021 med syftet att, under en p.g.a. pandemin utmanande period, bidra med tillväxtkapital för att realisera och ytterligare accelerera bolagets expansionsplan. Sedan vår investering har utvecklingen varit mycket tillfredställande, både finansiellt men också avseende hur bolagets organisation och processer har utvecklats. Vi har mycket stort förtroende för JumpYard och ser fram emot vår fortsatta resa tillsammans”, kommenterar Jan Amethier.

JumpYards VD Pelle Möller kommenterar:
”Vi är mycket stolta över att Kenneth valt att jobba med oss och utnämningen till styrelseordförande är perfekt i tiden då vi har en fantastisk tillväxtfas framför oss. Kenneths insikter och erfarenhet kommer att bli mycket värdefulla för våra höga ambitioner. Vi gläds även över att Jan Amethier väljs in i styrelsen och ser fram emot att tillsammans fortsätta och vidareutveckla det framgångsrika partnerskap vi har haft med Cinder Invest”

För mer information, kontakta:

Pelle Möller, VD, pelle@jumpyard.se