HOPPRAPPORTEN 2024 - JUMPYARD

HOPPRAPPORTEN 2024: Varannan förälder orolig för barns stillasittande

Genom den här rapporten vill vi sätta fokus på hur viktigt det är att alla barn får tillgång till kul rörelse på sina villkor. Att nå mål om mer fysisk aktivitet går, men för att göra det behöver vi i vuxenvärlden hjälpas åt. Trots att stillasittandet ökar finns det hopp. I den här rapporten tar vi fasta på det och pekar ut vägen för hur vi kan ta nästa steg mot mer rolig rörelse.

I rapporten finns fakta och siffror om hur barn rör sig i dag och sammanställningar av de rekommendationer som finns om hur mycket de behöver röra på sig för att må bra. 

Vi berättar också hur vi på Jumpyard jobbar för att sätta barn i rörelse, ett hopp i taget. Vi delar med oss av vilka resultat det har gett under de sex år som vi har jobbat och vad vi har lärt oss på vägen.

Trevlig läsning! 
Pelle Möller, VD JumpYard

FAKTA: Om JumpYard

  • JumpYard vill motverka stillasittande genom att erbjuda rolig rörelse.
  • JumpYard är sedan 2020 en del av Generation Peps nätverk som arbetar för att sätta fler barn i rörelse.
  • Företaget har 14 parker i Sverige: Barkarby, Göteborg, Helsingborg, Karlstad, Kristianstad, Kungsbacka, Linköping, Nacka, Norrköping, Skövde, Västerås, Åre, Örebro och Turbo Sport Zone i Uppsala.
  • JumpYard har också parker i Danmark, Norge, Portugal och Spanien. Totalt har företaget 21 parker.
  • Sammanlagt genomfördes 1,4 miljoner hopptimmar i JumpYards parker i Sverige förra året och 1,9 miljoner timmar när samtliga parker räknas in.
  • Företaget har drygt 600 anställda.