JumpYard Årets hopp vit logga

ÅRETS HOPP – PRISAR INSATSER FÖR BARN- OCH UNGAS RÖRELSEGLÄDJE

JUMPYARD ÅRETS HOPP 2024

Årets hopp är ett pris som JumpYard delar ut till någon eller några som har hjälpt fler barn att komma i rörelse.
Syftet med priset är att uppmärksamma en person eller organisation som bidragit till att fler barn rör på sig. 

Målgruppen för priset är bred.
Priset kan gå till en fotbollstränare eller en gymnastiklärare, men det kan också vara en lokalpolitiker som drivit på för en ny lekpark, en mormor som skjutsar handbollslaget till bortamatcher, en ideell organisation eller ett företag. Vår jury utser vinnaren.

Experter säger att barn borde få röra på sig minst en timme om dagen för att få en så god hälsa som möjligt. Trots det är det bara två av tio barn som rör sig tillräckligt. Det vill vi hjälpa till att ändra på, därför har JumpYard instiftat priset.

Årets Hopp är inte bara en utmärkelse, utan också ett sätt att bidra till ett samhälle som stödjer, uppmuntrar och värdesätter barns rörelse och hälsa.

NOMINERA EN KANDIDAT TILL ÅRETS HOPP

Årets hopp logga guld

Nomineringen är nu stängd. Vinnaren utses av vår jury!

Priset är 50 000 kr*, ett privat event** i valfri JumpYard park och en specialdesignad statyett. Vinnaren utses den 11 januari hos JumpYard Barkarby.

 

– Bara två av tio barn i Sverige rör sig tillräckligt för att få en bra hälsa både nu och på sikt. Ansvaret för det vilar på oss vuxna. Med det här priset vill vi uppmärksamma en person eller organisation som både insett det och gjort något konkret åt saken.

– För att motverka trenden med alltmer stillasittande barn behöver vi i vuxenvärlden hjälpas åt att ge alla barn tillgång till rolig rörelse på deras villkor. Vi vet att det är många där ute som jobbar för att alla barn ska få den goda hälsa de har rätt till, med ”Årets hopp” vill vi ge dem den uppmuntran de förtjänar.

Pelle Möller Årets Hopp

MÖT JURYN BAKOM ÅRETS HOPP 2024

Vi presenterar vår fantastiska jury bestående av personer som brinner för hälsa och rörelse. Tillsammans kommer de att handplocka toppkandidaterna och utse årets vinnare.

Max Wall

Vinnaren av ungdomskvalet i Flip Games 2023.

Max älskar att hoppa trampolin, det får honom att må bra och han har träffat många nya vänner genom sporten. Önskar att alla barn kan få hitta en sport som de tycker är rolig.

Max Wall Årets hopp jury

Ida Johansson

En glad tjej som gillar träning.

Ida driver serien Idas träningsskola på YouTube-kanalen GladaHudikTeatern, där hon delar med sig av sina bästa träningstips och inspirerar sina följare.

Ida är även ambassadör för Generation Pep.

Ida Johansson Årets hopp jury

Ella Gårdman

Teamleader på JumpYard i Linköping

Ella har alltid tyckt mycket om att träna. Hennes favorit aktivitet är fotboll och när hon var yngre tävlade hon även i gymnastik. Träning och rörelse är en viktig och stor del av Ellas liv.

Ella Gårdman jury årets hopp 2023

Miranda Tibbling

Professionell parkour atlet.

Miranda har vunnit fem raka världscuper och VM i speedNär Miranda inte kör parkour gillar hon att fota, gymma och hänga med kompisar.

Miranda Tibbling Årets hopp jury

Pelle Möller

Grundare och VD av JumpYard.

Pelle tycker om människor och rörelse, gärna i kombination som till exempel sport och jobb.

Pelle Möller VD JumpYard Årets hopp 2023 jury

JUMPYARD FÖR BARN I RÖRELSE

JUMPYARD FÖR BARN I RÖRELSE

JumpYard vill motverka stillasittande. Med totalt 19 parker i världen, varav 12 i Sverige, ser vi till att fler barn får möjlighet till rolig och viktig rörelse – vi kallar det Seriously Fun. Sammanlagt genomfördes 1,1 miljoner hopptimmar i JumpYards parker i Sverige förra året och 1,7 miljoner timmar när samtliga parker räknas in.

Inom kort öppnar vi nya parker i Kungsbacka, Barkarby och Sundsvall. Antalet JumpYardparker kommer att växa till 24 innan sommaren 2024.

JumpYard är sedan 2020 en del av Generation Peps nätverk som arbetar för att sätta fler barn i rörelse.

Nominera till Årets Hopp av JumpYard
Nominera till Årets Hopp av JumpYard

*Eventuell vinstskatt betalas av vinnaren. Om juryn utser en privatperson som vinnare går 10 000 kr till personen och 40 000 kr till den förening personen tillhör. Vinner en förening får föreningen hela beloppet på 50 000 kr.
** En timme i valfri JumpYard park för upp till 50 personer.